Jdi na obsah Jdi na menu

HiChef Multifunkční zařízení od Friulinoxu

HiChef je multifunkční zařízení, kterým v kuchyni nahradíte několik strojů a osob.

Moderní gastronomie stoji na několika základech: Koncept gastronomického provozu - Kvalitní personál - Technologie - prostory. Co výrazně omezuje vaši rentabilitu?  Jsou to náklady na personál. Náklady na technologii a její provoz rovněž nejsou zanedbatelné.

HiChef je technicky velmi pokročilé zařízení, se kterým dokážete provozovat vaše zařízení s podstatně nižšími provozními náklady. 

linea-hichef-completa.jpg

 

se kterým v kuchyni nahradíte několik strojů a osob.

 

Co výrazně ovlivňuje vaši rentabilitu?  Jsou to především náklady na personál, náklady na technologii a její provoz.

HiChef je technicky velmi pokročilé zařízení, se kterým dokážete provozovat vaše zařízení s podstatně nižšími provozními náklady. Kdo umí využívat přednosti vyspělých gastronomických technologií, ten získává značný konkurenční náskok a přežije i těžké časy.

V českých restauracích se moderní gastronomická technika stále, v mnoha případech, využívá neefektivně. Přitom je to právě technika, která umožňuje kuchaři, který umí a chce, docílit pestré nabídky konstantní kvality s vynaložením nízkých nákladů.

HiChef může pracovat 24 hodin denně.

Bez příplatků, bez řečí a bez nároku na dovolenou.

A umí česky.

hichef_skupina-kopie.jpg

 

Šokové zchlazování a zmrazování

  • Plánování rozpracované produkce.
  • To je fenomén, který se bez vysoce efektivních zchlazovacích zařízení prostě neobejde.
  • Rychlé snížení teploty na bezpečné hodnoty je důležité z hlediska mikrobiologické bezpečnosti.
  • Neméně důležité je zastavení odpařování a udržení vnitřní vlhkosti, konzistence a hmotnosti. 
  • Při zmrazování je rychlost naprosto zásadní pro udržení kvality potraviny.
  • Rozpracovanou, případně finální produkci, máme k dispozici na několik dní až týdnů.

Rozmrazování

  • Rozmrazování potravin je zdlouhavý proces, který významně ovlivňuje výslednou kvalitu potravin.
  • Zařízení HiChef rozmrazí potraviny v souladu s HACCP.
  • Proces rozmrazování je mnohem efektivnější a přitom potravina má dostatek času na absorbování vnitřní vlhkosti, která při jiných způsobech rozmrazování odteče a chybí. 

Nízkoteplotní úprava potravin

  • Funkce pomalého, nízkoteplotního (80°C), vaření umožňuje zachovat maximum nutričních a senzorických vlastností potravin při dodržení hygienické bezpečnosti. 
  • Na konci cyklu může HiChef automaticky přejít na cyklus šokového zchlazení (+3 °C) nebo cyklus šokového zmražení (-18 °C), anebo na systém udržování jako teplá výdejní skříň -Hold (+ 65 ° C) a nechat jídlo připravené k podávání.

Holding - Udržovací skříň před výdejem

  • Velmi užitečnou funkcí zařízení HiChef je udržování připravených pokrmů před výdejem při teplotě + 65 °C.
  • Bez zbytečného vaření a tím i odpařování, které by jinak pokrm vysušovalo.
  • Díky patentovanému HMS systému regulace vlhkosti (Humidity Management System) si HiChef udržuje ideální vlhkost uvnitř komory v závislosti na dané potravině.

Stop-kynárna - řízené zrání a uchování těst

  • Tuto funkci využívají nejenom pekaři a cukráři, ale i gastronomická zařízení, která tak mohou svým hostům nabídnout pečivo vždy čerstvé a voňavé a to v podstatě kdykoliv.  
  • Surovina se připraví v době, kdy na to máte čas, vloží se do zařízení.
  • Proces zrání a kynutí je plně pod kontrolou, třeba i několik dnů a připraveno k pečení ve vámi zadaný den a čas.. 

Další možnosti použití, například:

  • vaření ve skleněných nádobách
  • dehydratace 
  • sušení produktů
  • tavení čokolády
  • výroba jogurtů a pod.

 

ovladaci_panely_bile.jpg

 

Mail list


Archiv

Kalendář
leden
2024
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Kontakt

Ing. Jaroslav Krejčí

Libická 2400/10
591 01 Žďár nad Sázavou 3
IČ: 454 89 866

+420 774 774 893

friulinox@friulinox.cz

Statistiky

Online: 18
Celkem: 515550
Měsíc: 8949
Den: 420