HiChef Multifunkční zařízení od Friulinoxu
HiChef je multifunkční zařízení, kterým v kuchyni nahradíte několik strojů a osob.
Moderní gastronomie stoji na několika základech: Koncept gastronomického provozu - Kvalitní personál - Technologie - prostory. Co výrazně omezuje vaši rentabilitu? Jsou to náklady na personál. Náklady na technologii a její provoz rovněž nejsou zanedbatelné.
HiChef je technicky velmi pokročilé zařízení, se kterým dokážete provozovat vaše zařízení s podstatně nižšími provozními náklady.
se kterým v kuchyni nahradíte několik strojů a osob.
Co výrazně ovlivňuje vaši rentabilitu? Jsou to především náklady na personál, náklady na technologii a její provoz.
HiChef je technicky velmi pokročilé zařízení, se kterým dokážete provozovat vaše zařízení s podstatně nižšími provozními náklady. Kdo umí využívat přednosti vyspělých gastronomických technologií, ten získává značný konkurenční náskok a přežije i těžké časy.
V českých restauracích se moderní gastronomická technika stále, v mnoha případech, využívá neefektivně. Přitom je to právě technika, která umožňuje kuchaři, který umí a chce, docílit pestré nabídky konstantní kvality s vynaložením nízkých nákladů.
HiChef může pracovat 24 hodin denně.
Bez příplatků, bez řečí a bez nároku na dovolenou.
A umí česky.
Šokové zchlazování a zmrazování
- Plánování rozpracované produkce.
- To je fenomén, který se bez vysoce efektivních zchlazovacích zařízení prostě neobejde.
- Rychlé snížení teploty na bezpečné hodnoty je důležité z hlediska mikrobiologické bezpečnosti.
- Neméně důležité je zastavení odpařování a udržení vnitřní vlhkosti, konzistence a hmotnosti.
- Při zmrazování je rychlost naprosto zásadní pro udržení kvality potraviny.
- Rozpracovanou, případně finální produkci, máme k dispozici na několik dní až týdnů.
Rozmrazování
- Rozmrazování potravin je zdlouhavý proces, který významně ovlivňuje výslednou kvalitu potravin.
- Zařízení HiChef rozmrazí potraviny v souladu s HACCP.
- Proces rozmrazování je mnohem efektivnější a přitom potravina má dostatek času na absorbování vnitřní vlhkosti, která při jiných způsobech rozmrazování odteče a chybí.
Nízkoteplotní úprava potravin
- Funkce pomalého, nízkoteplotního (80°C), vaření umožňuje zachovat maximum nutričních a senzorických vlastností potravin při dodržení hygienické bezpečnosti.
- Na konci cyklu může HiChef automaticky přejít na cyklus šokového zchlazení (+3 °C) nebo cyklus šokového zmražení (-18 °C), anebo na systém udržování jako teplá výdejní skříň -Hold (+ 65 ° C) a nechat jídlo připravené k podávání.
Holding - Udržovací skříň před výdejem
- Velmi užitečnou funkcí zařízení HiChef je udržování připravených pokrmů před výdejem při teplotě + 65 °C.
- Bez zbytečného vaření a tím i odpařování, které by jinak pokrm vysušovalo.
- Díky patentovanému HMS systému regulace vlhkosti (Humidity Management System) si HiChef udržuje ideální vlhkost uvnitř komory v závislosti na dané potravině.
Stop-kynárna - řízené zrání a uchování těst
- Tuto funkci využívají nejenom pekaři a cukráři, ale i gastronomická zařízení, která tak mohou svým hostům nabídnout pečivo vždy čerstvé a voňavé a to v podstatě kdykoliv.
- Surovina se připraví v době, kdy na to máte čas, vloží se do zařízení.
- Proces zrání a kynutí je plně pod kontrolou, třeba i několik dnů a připraveno k pečení ve vámi zadaný den a čas..
Další možnosti použití, například:
- vaření ve skleněných nádobách
- dehydratace
- sušení produktů
- tavení čokolády
- výroba jogurtů a pod.
Mail list
Oblíbené odkazy
Archiv
Statistiky
Online: | 18 |
---|---|
Celkem: | 515550 |
Měsíc: | 8949 |
Den: | 420 |